14 MART 2020 TARİHLİ BASIN BİLDİRİMİZ: "HAKSIZ FİYAT ARTIŞI YAPANLARA AĞIR YAPTIRIMLAR GELİYOR"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, 81 ildeki oda ve borsalardan, ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarının çalıştırmalarını istemesi üzerine Turgutlu'da da harekete geçildi.

Turgutlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk TEMEL ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk AYDIN krizi fırsata çevirmek isteyenlere karşı ortak basın bildirisi düzenledi.

Selçuk TEMEL "Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız, gün krizi fırsata çevirme günü değildir" dedi.

Ortaya çıkan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) isimli hastalık sonrası , bazı işletmelerin söz konusu durumdan istifade ederek ticari ürünlerde haksız fiyat artışı gerçekleştirdiği hakkında odalarımıza, borsalarımıza ve birliğimize şikayetler ulaşmaktadır.

Bu çerçevede, çalışma alanımız olan Turgutlu ve Ahmetli ilçelerinde tespit edeceğiniz bu tür işletmeler ile ilgili Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası ile Turgutlu Ticaret Borsası olarak disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı, Oda ve Borsa üyelerine verilecek disiplin ve para cezaları ile "Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu Hakkında Yönetmelik" hükümleri kapsamında bu haksızlıkları yapan firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi buradan bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.

-Herkes Bilmelidir ki vatandaşımızı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız.

Gün, krizi fırsata çevirme günü değildir. Gün birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelerek zorlukları aşma günüdür.

Koronavirüsün küresel çapta en kısa sürede kontrol altına alınması ve yaşanan tedirginliğin son bulması temennisi ile saygılarımızı sunuyoruz.

14.03.2020

Facebookta Paylaş