Facebook

Twitter

Youtube

Şikayet

Anket

BAŞKAN TEMEL KİRAZ İHRACAT MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Türkiye' de kiraz üretiminin yaklaşık yüzde 10'unun yapıldığı İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde üreticilerin topladığı ilk kirazlar yurt dışına ihraç edilmeye başlandı.

Turgutlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk TEMEL kiraz piyasasını, kiraz üreticilerini ve kiraz alımı yapan firmaların faaliyetlerini yerinde incelemek için Türkiye'nin önemli kiraz üretim merkezlerinden İzmir'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Bağyurdu Mahallesinde bulunan Kiraz Alım Merkezini ziyaret etti.
Başkan Temel kiraz alım merkezinde üreticiler ve alıcılar ile tek tek görüştü.

Kiraz alımı ve ihracatını yapan Müjdat Hoştekeli, "Kovid-19'a rağmen kiraz hasadı başladı, Türkiye'nin ilk ihracata giden kirazlarını üreticiden alıp özenle işleyip paketledikten sonra yurtdışa gönderiyoruz. Kirazları üreticiden alıp direkt ihraç ettiğimiz için hem üreticimiz kazanıyor hemde ülkemiz kalkınıyor. Yurt dışından Türkiye' de üretilen kiraza büyük talep var. Bu talebi karşılamak için hem üreticiler hem de biz canla başla çalışıyoruz. Tüm üretim sürecinde hem üreticiler hem de firmamızın çalışanları koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine özen gösteriliyoruz ve sosyal mesafemizi koruyoruz. Kirazın yanında erik alımı da yapıyor ve yurt dışına ihraç ediyoruz" diye konuştu.

-Korkulacak bir şey yok.

Turgutlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Temel yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle başta kiraz olmak üzere bölgemizde üretilen hiç bir üründe ne iç ne de dış piyasa da talebin azalmadığını bu yüzden korkulacak bir şey olmadığını söyledi.

Kovid-19 nedeniyle zor günlerden geçtiğimizi kaydeden Temel, "Çiftçimiz korkmasın, kovid-19 önlemlerine dikkat ederek üretmeye devam etsin, tarlasına bahçesine gitmekten çekinmesin, geçmiş yıllara göre kirazda bir talep azalması yok. Tam aksine talep daha da artmış durumda. Hiç bir üreticimizin ürünü elinde kalmayacak" diye konuştu.

Bölgedeki kiraz fiyatlarının üretici açısından memnun edici olduğunu, daha çok çalışarak ve daha çok üreterek bu zor günleri birlikte atlatacağımızı, Turgutlu Ticaret Borsası olarak üreticilere ve üyelere her zaman destek olacaklarını sözlerine ekledi.