REKOLTE TAHMİN KOMİSYONU ÜZÜM REKOLTESİ İÇİN TOPLANDI

Üzüm Rekolte Tahmin Komisyonu Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk’ün başkanlığında 09.08.2022 tarihinde toplandı.İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen komisyon toplantısı; Turgutlu Ticaret Borsası Başkanı Selçuk Temel, Turgutlu Ticaret Borsası Meclis Üyesi Bekir Aykut, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Celal Bayar Üniversitesinden Öğretim Görevlisi Hüseyin Faruk Yurttaş, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, Alaşehir Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Uzunoğlu, Manisa Tariş Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Arı, Manisa Tarım Kredi Kooperatifi’nden Ziraat Mühendisi Hüseyin Pala, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şemsettin Bayram Özgür ile konu uzmanı yetkililerin katılımıyla gerçekleşti.Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Müdürü Metin Öztürk; “Bakanlık Makamı tarafından, ülke genelinde üretimi gerçekleştirilmekte olan üzüm ürün rekoltesine ait rakamların kamuoyuna Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından açıklanması amacıyla mevcut bağ alanlarımızda yetiştirilen üzüm ürününün, üretim amaçları doğrultusunda alan ve üretim rakamlarının tespit edilmesi için “Üzümde Rekolte Tahmin Komisyonu” oluşturulmuştur. İl Müdürlüğümüzce üzüm rekolte tahmini için İlçelerimizde İlçe Komisyonları, İl geneli için de İl Tahmin Komisyonu kurulmuştur.Komisyonlar ben düşme tarihinden itibaren saha çalışmalarına başlamıştır. Komisyonda ve saha çalışmalarında İl ve İlçe Müdürlükleri, Ziraat Odaları, Ticaret Borsaları, Tariş, Tarım Kredi Kooperatiflerinden toplam 90 kişi çalışmaları büyük bir özveri ile gerçekleştirmiştir. Sektörün tüm temsilcileri hem İlçe komisyonlarında hem de İl Komisyonunda yer almıştır. Çalışmalar yapılan bu son toplantı ile nihai sonuca ulaştırılmış olup, Bakanlığımıza gönderilecektir” dedi.