Facebook

Twitter

Youtube

Şikayet

Anket

TURGUTLU MESLEK YÜKSEK OKULU 24. MEZUNİYET TÖRENİNE BORSAMIZ KATILIM GERÇEKLEŞTİRDİ.

Turgutlu Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sayın Ahmet Sezai ÖNAL ve Turgutlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selçuk TEMEL, Turgutlu Meslek Yüksekokulu 24. Mezuniyet Törenine katılım gerçekleştirdiler. Dereceye giren öğrencileri tebrik ettiler ve başarılarının devamını temenni ettiler.

Turgutlu Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Akademik Yılı 24. Dönem Mezuniyet Töreni, 12 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, Turgutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Yalınız, Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Fadıl Soykök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Gülten Karagöz, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İsmail Ulcay, Turgutlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Temel, Turgutlu Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Hasan Yaman, Turgutlu Elektrikçiler Esnaf Odası Başkanı Sabri Toker, Turgutlu Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Sezai Önal, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Nevzat Avcı, öğretim elemanları, öğrenciler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Turgutlu Meslek Yüksekokulu birincisi Merve Sefa Demir, tüm mezunlar adına yaptığı konuşmada, "Bizleri her bakımdan daha iyi yetişmiş bireyler olarak mezun edebilmek için emek veren tüm hocalarımıza teşekkür ederiz. Özellikle son dönem, Üniversitemizin geçmiş olduğu ‘İş Yeri Uygulama Eğitimi Modeli’ ile okulumuzda edindiğimiz teorik bilgileri, iş yerlerinde edindiğimiz pratik bilgilerle zenginleştirmeyi başardık. 15 haftalık iş tecrübesine sahip olduk. Birçoğumuz eğitim aldığımız firmalardan iş teklifleri aldık. Bu yüzden, bugün burada geleceğe şekil verecek meslek, hatta iş sahibi ve en önemlisi de özgüven sahibi bireyler olarak mezuniyetimizi kutluyoruz. Bu eğitim modelinin, diğer üniversitelerin mezunlarına kıyasla bizi daha avantajlı kıldığının farkındayız ve böyle bir imkâna sahip olmamızı sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Ahmet Kemal Çelebi'ye huzurlarınızda teşekkür ediyoruz" dedi.

Turgutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Yalınız yaptığı konuşmada, "Bugün burada 2018-2019 yılı mezunlarımızın mezuniyet töreni için toplanmış bulunuyoruz. Törenimize katılarak coşkumuza ortak olduğunuz için; şahsım, mesai arkadaşlarım ve öğrencilerim adına hepinize teşekkürlerimi arz ediyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz

Değerli misafirler; günümüzdeki küreselleşme ve teknolojik gelişmeler, nitelikli mesleki ve teknik eğitim almış iş gücüne olan talebi her geçen gün artırmaktadır. Üniversiteleri de ‘Üniversite-Sanayi İşbirliği’ süreçlerinde, daha etkin rol almaya zorlamakta, sektör odaklı üretim süreçlerinde ihtiyaç duyulan, uygulama becerisi yüksek nitelikli öğrencileri yetiştirebilmek için çağdaş ve inovatif projeler üretilmesini zorunlu kılmaktadır. Bu kapsamda, Üniversitemiz, bölgesel, yerel ve sektörel iş gücü dinamiklerinin nitelikli iş gücü talepleri doğrultusundaki ihtiyaçlarını ve mezunlarımızın nitelikli istihdam edilebilirliklerini artırabilmek için, 2016 yılı başı itibarı ile koordinatörlüğü tarafımdan yürütülen “İş Yeri Uygulama Eğitimi” adını verdiğimiz yeni eğitim modelini uygulamaktadır. Bu eğitim modeli sayesinde, öğrencilerimiz son dönemlerini okula gelmeden, alanları ile ilgili iş yerlerinde uygulamalar yaparak tamamladılar. Son dönemlerine kadar okulumuzdan edindikleri teorik ve pratik bilgilerini, iş yerlerinde uzman kişilerin denetiminde yaptıkları uygulamalar ile birleştirerek, uygulamaya yönelik bilgi ve becerilerini geliştirdiler. Daha okurken iş hayatıyla tanışma fırsatı bularak, iş hayatındaki deneyim ve tecrübeleri yerinde öğrendiler. Dört aylık iş tecrübesine sahip olarak mezun oldular. Bu yüzden mezuniyet sonrasında iş hayatında adaptasyon sorunu yaşamayacaklar. Bugün burada 2017 yılında eğitime başlayan ve son dönemlerini işyerlerinde tamamlayan 242 öğrencimizi mezun etmekteyiz" diye konuştu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş ise, Turgutlu Meslek Yüksekokulundan başarıyla mezun olan tüm öğrencileri tebrik ederek, hayatlarının en az bugünkü kadar mutlu ve başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından, okul birincisi olarak İnşaat Bölümünden mezun olan Merve Sefa Demir, okul ikincisi olarak Bilgisayar Teknolojileri Bölümünden mezun olan İnan Erol ve okul üçüncüsü olarak İnşaat Bölümünden mezun olan Tuba Apay'a plaketleri ve hediyeleri verildi. Bölüm bazında dereceye giren öğrencilere plaketlerinin takdim edilmesinin ardından, mezuniyet belgelerini alan tüm öğrenciler, hep birlikte keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadı.